2024. április 29. - Péter

Magyarországra látogat a lengyel államfő

Sólyom László köztársasági elnök meghívására a jövő héten kétnapos hivatalos látogatást tesz Magyarországon a lengyel államfő.
2008. március 19. szerda 18:13 - Hírextra

Lech Kaczynski március 25-26-án folytat megbeszéléseket Budapesten; útjára felesége is elkíséri.
A lengyel elnököt jövő kedden először Sólyom László köztársasági elnökkel találkozik a Sándor-palotában, ezt követően Lech Kaczynski Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, majd Szili Katalin házelnökkel folytat megbeszélést. A magyar és a lengyel államfő beszédet mond a Hadtörténeti Intézet és Múzeum kiállításán.

Szerdán Sólyom László és Lech Kaczynski Debrecenbe látogat, ahol Kósa Lajos, Debrecen polgármestere fogadja őket. A két államfő részt vesz a helyi református kollégium oratóriumában megrendezett plenáris ülésen. A debreceni látogatás során a két köztársasági elnök megtekinti a Szent László-plébániát és a II. János Pál Intézetet, majd felavatja Bem József tábornok domborművét. Sólyom László, Lech Kaczynski, és felesége, Maria Kaczynska díjat ad át a lengyel-magyar gyermekrajz-kiállítás eredményhirdetésén, Debrecenben.

Lech Kaczynski először két évvel ezelőtt, 2006. március 24-én járt hivatalos látogatáson Magyarországon. Rá egy évre, 2007. március 22-24 között a magyar államfő járt hivatalos látogatáson Lengyelországban. Tavaly szeptemberben Keszthelyen tartották csúcstalálkozójukat a visegrádi országok (V4) államfői, amin Lech Kaczynski is részt vett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását