2024. május 16. - Mózes, Botond

Leszakadt a sportcsarnok teteje

Leszakadt a szombathelyi Aréna Savaria Sportcsarnok álmennyezetének egy része, az intézmény azonban továbbra is üzemel, nem maradnak el a sportrendezvények, mivel a küzdő- és a nézőteret nem érintette a káresemény, személyi sérülés sem történt - közölte a
2008. március 19. szerda 20:20 - Hírextra

A távirati iroda tudósítójának kérdésére Loksa László elmondta: a nézőtér feletti részen is ugyanolyan álmennyezet és vasszerkezet van, mint ami leszakadt, ezért fokozott figyelemmel vizsgálják át az egész tetőszerkezetet.

"Reggel vettük észre, hogy az épület második emeletén egy irodai részen száz négyzetméteren leszakadt az álmennyezet, a hozzá rögzített vasrács és a rajta lévő halogén lámpák, melynek darabjai az alatta lévő étterem egy részére is ráhullottak" - mondta a sportcsarnok vezetője.

Hozzátette: a káresetről azonnal értesítették a tulajdonos önkormányzat vagyonhasznosító cégét, illetve az épület kivitelezőjét, akiknek képviselői azonnal a helyszínre siettek.

"Az üzemeltető képviselőjeként azonnal lezárattam a véleményem szerint jelenleg életveszélyes épületrészt, áramtalanítottuk, kordonokkal választottuk el a sportcsarnok többi részétől, illetve figyelmeztető táblákat helyeztünk ki" - mondta.

Loksa László elmondta azt is: 2006 tavaszán vették át a vadonatúj épület üzemeltetését, eddig hasonló problémával nem találkoztak. Tájékoztatása szerint már megkezdődött a kár felmérése és a részleges helyreállítás, melynek költségeit a megállapodás értelmében a kivitelezőnek kell viselnie.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását