2024. május 24. - Eszter, Eliza

Keresik Budaházyt

Éjféltől elbontják a Kossuth téri kordonokat, mert már nem indokolt ottlétük - értesült a HavariaPress. Az országos és a fővárosi rendőrfőkapitány sajtótájékoztatón jelentette be, hogy kedden éjféltől elbontják a Kossuth téren felállított kordont, mert an
2008. március 18. kedd 11:27 - Hírextra

A sajtótájékoztatón - melyen szokatlan módon nem engedték a sajtó képviselőit kérdezni - a budapesti rendőrfőkapitány bejelentette azt is, hogy félmillió-félmillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel azoknak, akik a rendőrség felvételein szereplő március 15-i rendbontók azonosításában érdemben közreműködnek. A felvételeket, melyeket a rendezvények és demonstrációk során folyamatosan, 18 rendőrségi dokumentáló csoport rögzített, hamarosan közzéteszik a rendőrség honlapján.

A dokumentáló csoportok feladata volt, hogy az újságírók közé vegyülve, folyamatosan rögzítsék az eseményeket, hogy a rendbontókat később, a felvételek elemzésével azonosítsák. A József körúti eseményekbe torkollt, a Blaha Lujza téri megemlékezésen Budaházy György által elmondottakat elemezve, a rendőrség szabálysértési eljárást kezdeményezett a szónokkal szemben, a gyülekezési joggal való visszaélés miatt, ugyanakkor az ügyészség felé megküldték indítványukat, melyben Budaházyt az alkotmányos rend megdöntésére tett kísérlettel is gyanúsítják.

Az ügyészség még nem közölte álláspontját az ez ügyben tett rendőrségi indítvánnyal kapcsolatban. Budaházyt egyelőre nem találják a rendőrök.

Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását