2024. április 26. - Ervin

Karsai József a kismamamák egészséges táplálkozáséért

Havonta a polgármesteri fizetésével támogatja Karsai József azt az alapítványt, amely a battonyai terhes anyukák, kismamák és gyermekeik egészséges táplálkozását segíti - ezt maga a polgármester, egyben a térség szocialista országggyűlési képviselője közö
2008. március 18. kedd 11:32 - Hírextra

A polgármester elmondta: a terhes anyukák elégtelen táplálkozása veszélyezteti a megszületendő gyermek egészségét, majd fejlődését, ráadásul a nehéz anyagi körülmények miatt a családok nem vállalnak újabb gyermeket Battonyán.

A városban tavaly 36 gyermek született, ugyanakkor 122-en haláloztak el. A polgármester információ szerint a megszületett gyermekek 80 százaléka hátrányos helyzetű családokban jött világra, s a nem kellően fehérjedús táplálkozás miatt a gyermekek fejlődése lassabb.

A képviselő ezért havonta 250 ezer forintot utal át áprilistól az alapítvány számlájára és a támogatásokról a helyi nagycsaládosok egyesülete, az önkormányzat családsegítő központja és a védőnői szolgálat dönt.

A kismamák hathónapos terhességüktől a gyermek születésétől számított három hónapig, tehát a legveszélyesebb időszakban számíthatnak segítségre. A támogatásból a gyermekek fehérje dús tápszereket és magasabb zsírtartalmú tejet kaphatnak, míg a szülők számára húst vásárolnak.
A polgármester arra számít, hogy az akció indulásakor 11 szoptatós anyuka, és további 38 kismama kaphat segítséget az idén. Mint mondta, bízik abban, hogy segítségével megjön a családok gyermekvállalási kedve, és belátható időn belül legalább hatvanra növekszik az évente Battonyán megszülető gyermekek száma.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását