2024. május 3. - Tímea, Irma

Elfogadták a kerettervet

Azzal, hogy a Fővárosi Önkormányzat csütörtökön elfogadta a szabályozási kerettervet, elhárult az akadály az elől, hogy december 29-én kihirdesse a KVI a kormányzati negyed felépítésére kiírt közbeszerzés nyertesét - nyilatkozta az MTI-nek Láng Balázs, a
2007. december 21. péntek 10:38 - Hírextra

Az MTI értesülése szerint van olyan pályázó, amely az eredményhirdetésig be fogja fizetni az 500 millió forint ajánlati biztosítékot, ami feltétele az ajánlat érvényességének.

Lapértesülések szerint a Demján Sándor nevével fémjelzett TriGránit-csoport kiszállt a kormányzati negyed projektjéből, mert aránytalanul soknak tartotta az építőre hárított közfeladatokat.

Láng Balázs elmondta: a csütörtöki fővárosi előterjesztéshez támogató véleményt csatolt Demszky Gábor főpolgármester és Verók István, a VI. kerület polgármestere is. Ez utóbbi vállalta, hogy Terézváros január végéig elfogadja a kerületi szabályozási tervet.

A kormány szándéka továbbra is az, hogy felépüljön és a következő választások előtt használatba adásra kerüljön az új kormányzati negyed - hangsúlyozta Láng Balázs.

Szavai szerint az is eldőlt, hogy a projekt része a Podmaniczky utca kiszélesítése és a Ferdinánd hidat pótló alagút megépítése is, tehát ezeket nem a főváros építi.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását