2024. április 20. - Tivadar

Mindenki hozzánk jön fogat húzatni

Magyarország a legnépszerűbb célállomása az írek "fogászati turizmusának" - állapította meg egy ír felmérés. A külföldi fogorvost választó írek 36 százaléka Magyarországra utazik - írta a The Post című ír lap vasárnapi számában. Magyarország fogászatai ez
2008. március 17. hétfő 10:52 - Hírextra

A felmérést a RevaHealth.com internetes portál végezte, melyen keresztül külföldi orvosi kezelésekre kereshet rá az érdeklődő. A külföldi fogászati kezelésekkel az igénybevevők 84 százaléka elégedett volt.

Átlagosan 4800 eurót (mintegy 1,2 millió forintot) takarítottak meg az utazást választók az otthoni árakhoz képest. A válaszadók 95 százalékánál az olcsóbb ár motiválta a külföldi kezelést. Annak eldöntésében azonban, hogy melyik klinikán, vagy orvosnál történjék a beavatkozás, a minőség vette át a főszerepet.

A páciensek elégedettsége országonként eltért, a legelégedettebben Magyarországról tértek haza a kezelésről. Lengyelország és Thaiföld végzett még dobogós helyen az írek elégedettségi listáján.
A felmérés szerint az implantátumok beültetése, koronák, porcelánhéjak voltak a leggyakoribb keresőszavak a RevaHealth.com honlapján. A cég adatai szerint míg egy korona elkészítése Írországban átlagosan 715 euróba kerül, addig Magyarországon csupán 300 euróba. Egy fogimplantátumot Magyarországon 1400, Írországban 3290 euróért ültetnek be.

A RevaHealth alapítója szerint évente mintegy 10 500 ír utazik külföldre fogászati célból. Az Ír Fogászati Szövetség sokkal kisebbre becsüli e számot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását