2024. május 7. - Gizella

Bíróság előtt a sztárdetektív

Az esküdtek kiválasztásával megkezdődött Hollywood történetének várhatóan legszenzációsabb pere. A fővádlott Tony Pellicano magándetektív, de vele együtt a vádlottak padján ül egy rendőr, egy texasi üzletember, és egy telekommunikációs cég alkalmazottja i
2008. március 17. hétfő 10:56 - Hírextra

A beidézett mintegy 240 tanú között vannak hollywoodi hírességek, hatalmasságok, például a Paramount Pictures elnöke, valamint megtévedt rendőrök, magukat eladó telekommunikációs technikus, gátlástalan ügyvédek, megfenyegetett újságírók: a magándetektív volt alkalmazottai.
Pellicanót már 2002-ben letartóztatták és 30-hónapos börtönbüntetésre ítélték hadifegyverek illegális birtoklásáért. Még óvadék ellenében sem engedték ki, mivel egy egész arzenált találtak nála a Sunset Boulevard-i irodájában. A most kezdődött perben a vád ellene: illegális telefonlehallgatás, vesztegetés, tanúk megfélemlítése, befolyással való üzérkedés. A vádirat több ezer oldalt tesz ki.

A detektív azzal szokott dicsekedni, hogy a szakmában ő a legjobb és legtöbbet kereső. Valóban, illegális módszereivel eljutott a csúcsig. Munkáját sikeressé tette, hogy telefontársaságok alkalmazottainak segédletével lehallgatókészülékeket helyezett el kliensei ellenségeinél. Az információk többi részét pedig azokból a dossziékból szerezte, amelyeket együttműködő rendőrök bocsátottak rendelkezésére. Így nyert ügyet Tom Cruise-nak, Chris Rocknak, Demi Moore-nak, Michael Jacksonnak.

A per szereplői ártatlannak vallják magukat, és tagadják, hogy ismerték volna Pellicano módszereit. De ez érintettek mind félnek attól, hogy beszélni fog. "Ez a per ablakot nyithat Hollywood sarkára" - jellemezte a helyzetet egy ügyvéd.

Pellicano, aki a perben önmagát védi, egyelőre tagadja, hogy szándékában állna kiteregetni a szennyest. Azt nyilatkozta a Le Figaro című francia napilapnak: lehetséges, hogy tesz fel kényelmetlen kérdéseket, mivel sok mindent tud, de a titoktartási esküjét, amelyet, mint szicíliai származású, "omertának" nevez, nem szegi meg. "Másképpen már régen beszéltem volna" - mondta. A többi vádlottat azonban nem köti semmiféle eskü, ezért sem nyugtatják meg az érintetteket Pellicano szavai.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását