2024. április 28. - Valéria

Fontos a kontinensviadal is

Az eindhoveni Európa-bajnokság jelentős esemény a pekingi olimpia felé vezető úton - jelentette ki a kontinensviadalt bevezető sajtótájékoztatóján Bartolo Consolo.
2008. március 17. hétfő 16:11 - Hírextra

Az európai "vizesek" szövetségének olasz elnöke talán ezzel a megerősítéssel is szerette volna ellensúlyozni azokat a hangokat, amelyek szerint nincs sok értelme közvetlenül, alig pár hónappal az ötkarikás játékok előtt Eb-t tartani.

Szavait a húsvéthétfőig tartó úszóversenyek eredményei hitelesíthetik, avagy éppen cáfolhatják, hacsak Consolo a kontinentális csúcstalálkozónak - mint a LEN kétévenkénti elmaradhatatlan rendezvényének - a fontosságát nem kívánta eleve függetleníteni a medencében mutatott teljesítményektől...

Keddtől mindenesetre együtt vizsgázik a De Tongelreep Nemzeti Sportközpont uszodája és az európai mezőny, amelyet a - sajtótájékoztatón elhangzott bejelentés szerint - 42 ország 878 versenyzője alkot. Az úszók összesen negyven számban viaskodnak, közülük kettő Eb-újoncnak számít, tudniillik korábban a nőknél az 1500, a férfiaknál pedig a 800 m gyors hiányzott a hivatalos programból.

Hétfői hírek szerint a magyar csapat háza táján minden rendben, s a 22 fős válogatott a hangsúlyozottan pekingi előállomásnak tekintett hollandiai Eb-n inkább jelenlegi, korántsem csúcsmagasságban járó formájának, semmint valós - ám csak az olimpiára "kiélesítendő" - tudásának megfelelő fellépést produkálhat. Ebbe azonban - a legjobbak részéről legalább is - az érmes szereplés is belefér...

A nyitónapon - abszolút elsőként - Cseh László mutatkozik be, de még nem fő számai valamelyikében, vagyis vegyesen, hanem 400 m gyorson, ahol is a selejtezők legelső futamában, ráadásul 1-es rajtszámmal szólítják a startkőre. Nem marad azért magára: ugyanezen a távon próbál szerencsét a későbbi délelőtti futamokban Kis Gergő, Verrasztó Dávid és Gercsák Balázs, aztán 100 m háton Nagy Péter, 400 m vegyesen Jakabos Zsuzsanna és Hosszú Katinka, 100 m mellen Molnár Ákos, Bodor Richárd és Gyurta Dániel, 200 m háton Szepesi Nikolett és Verrasztó Evelyn, 50 m pillangón pedig Takács Krisztián. Egyszóval "tömegrajtos" magyar nappal kezdődik a 29. úszó Eb, amelynek kedd esti - mindennap 18:15 órától induló - műsorában a 400 m férfi gyors és a 400 m női vegyes döntője kapott helyet, a két, egyformán 4x100 méteres gyorsváltók fináléja mellett.

Kedden kezdődnek a mű- és toronyugrók versenyei is. Közülük az ebédidős selejtezőben elsőként a női 3 méteres szinkronműugrás mezőnye mutathatja meg, mit tud, benne az ifjú magyar duóval, Reisinger Zsófiával és Gondos Flórával.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását