2024. május 2. - Zsigmond

Dombormű avatással emlékeztek Kaszás Attilára

Domborművet avattak Kaszás Attila emlékére vasárnap a Nemzeti Színházban; a tragikus hirtelenséggel távozott színművész március 16-án lenne 48 éves.
2008. március 16. vasárnap 14:34 - Hírextra
A Krisztiáni Sándor által készített dombormű leleplezésén jelen voltak Kaszás Attila családtagjai és a művész egykori pályatársai, köztük - gyakorlatilag teljes létszámban - a Nemzeti Színház művészei.

Az eseményen Jordán Tamás, a teátrum távozó igazgatója azt mondta, most sincs nap, hogy a büfében, a próbákon vagy egy-egy előadás előtt ne kerülne szóba a tavaly fájdalmasan fiatalon elhunyt színművész, ez is bizonyítja, hogy "jelenvalósága" nem szűnt meg az épület falai között.

Jordán Tamás köszönetet mondott Kaszás Attilának, amiért művészi, emberi nagyságával, mindig derűs egyéniségével segített létrehozni egy együtt gondolkodó társulatot a Nemzeti Színházban.

A pályatársak nevében Kováts Adél és Hevér Gábor emlékezett Kaszás Attilára.

Krisztiáni Sándor művének leleplezése után került sor a teátrum házi színpadából létrejött Kaszás Attila Terem névadó ünnepségére, ahol a hétvégén kiállítással emlékeznek a tavaly elhunyt színművész pályafutására.

A zártkörű eseményről a Nemzeti Színház filmfelvételt is készített, amelyet rövidesen az intézmény honlapján tekinthetnek meg az érdeklődők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását