2024. április 27. - Zita

Az MKB Veszprém bejutott az elődöntőbe

Az MKB Veszprém bejutott az elődöntőbe a férfi kézilabda KEK-ben, mivel az idegenben elért 31-29-es győzelem után hazai pályán is nyert, mégpedig 31-27-re a dán Kolding ellen.
2008. március 16. vasárnap 19:50 - Hírextra
KEK, negyeddöntő, visszavágó:

MKB Veszprém-Kolding (dán) 31-27 (16-15)
magyar gólszerzők: Cozma 7, Iváncsik G., Vujin 5-5, Perez, Eklemovics, Iváncsik T. 3-3, Gulyás 2, Ilyés, Putics, Gál 1-1

Továbbjutott: az MKB Veszprém, kettős győzelemmel, 62-56-os összesítéssel

Az már a találkozó elején látszott, hogy a magyar kupagyőztes idegenbeli kétgólos sikerét követően sem mehet biztosra a dánok ellen. Az első negyedórában fej fej mellet haladtak a csapatok, majd Ilyés kétperces büntetése alatt két góllal elléptek a vendégek (7-9).

Az első veszprémi előnynél döntetlenre módosult az állás (10-10), sőt, Iváncsik Gergő góljával a vezetést is megszerezte a hazai gárda. A játék képe nem változott a hajrában sem, így 16-15-tel térhettek pihenőre a csapatok.

A fordulást követően nagy Peric-bravúrokkal folytatódott az összecsapás, ennek köszönhetően pedig alig nyolc perc alatt öt gólra duzzadt a különbség (22-17). Tíz perccel a vége előtt úgy tűnt, az északi rivális teljesen elkészült erejével, így a veszprémiek örömjátékát hozta a hajrá, és végül magabiztosan nyerték a mérkőzést.

Az elődöntők párosítását kedden Bécsben sorsolják ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását