2024. április 26. - Ervin

10 évet kapott a drogterjesztő

Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla pénteken hozott jogerős határozatában annak a férfinak a büntetését, akit korábban tíz év fegyházbüntetéssel sújtottak, mert két évvel ezelőtt több kilogramm kábítószert találtak házának kertjében és bérelt lakásán.
2008. március 14. péntek 13:02 - Hírextra
A táblabíróság Krémer László vezette tanácsa megalapozottnak találta az ügyben korábban eljárt Baranya Megyei Bíróság ítéletét és a ma 34 éves Sz. Zsoltot jelentős mennyiségű kábítószerrel való visszaélésben mondta ki bűnösnek.

A rendőrség korábbi tájékoztatása alapján a vádlott kézre kerítésével az elmúlt évek legnagyobb drogfogását könyvelhette el a hatóság Baranyában, a Sz. Zsoltnál talált áru feketepiaci értéke ugyanis megközelítette a 35 millió forintot.

A tényállás szerint 2006 elején a rendőrség tudomására jutott, hogy Sz. Zsolt kábítószert szállít Budapestről Baranyába, ezért elfogására az év február 2-án ellenőrző pontot állítottak fel Pécsett. A díler a rendőri jelzésre azonban nem állt meg, mintegy 160-200 kilométeres óránkénti sebességgel átszáguldott a városon. Útközben autójából kidobott négy és fél gramm kokaint.

A rendőrök a közlekedés biztonsága érdekében nem folytatták az üldözést, így sikerült elmenekülnie. A nyomozók ezt követően átvizsgálták a gyanúsított és felesége székelyszabari házát, és a kertben elásva jelentős mennyiségű amfetaminra, marihuánára, s egyebek mellett az ecstasy hatóanyagaként nyilvántartott MDMA-ra bukkantak.

A körözött kábítószer-kereskedőt három héttel később, bérelt pécsi lakásában fogták el, és ugyanott több mint öt kilogramm amfetaminpasztát is találtak a baranyai rendőrség Zengő bevetési alosztályának munkatársai. Amikor Sz. Zsolt számára nyilvánvalóvá vált, hogy nem tud elmenekülni, a fürdőkádban ereit felvágva öngyilkosságot kísérelt meg, de életét a gyors rendőri intézkedés és az orvosi beavatkozás eredményeképpen sikerült megmenteni.

A vádlott feleségét a Baranya Megyei Bíróság bűnpártolás miatt jogerősen két év próbára bocsátotta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását