2024. április 23. - Béla

Kárpátalja elfogadta a felkészülés programját

A kárpátaljai megyei tanács (közgyűlés) szerdán elfogadta az ukrajnai megye felkészülési programját az ukrán-lengyel közös rendezésű 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságra, több mint 27 millió hrivnyát (kb. 5,4 millió amerikai dollár) irányozva elő az előké
2008. március 13. csütörtök 17:01 - Hírextra

A képviselőtestület sajtószolgálatának csütörtöki jelentése szerint a jóváhagyott programnak megfelelően Kárpátalja saját költségvetéséből finanszírozza az elkövetkező négy évben elsősorban idegenforgalmi célokat szolgáló információs központok kiépítését, egészségügyi intézmények korszerűsítését és művelődési otthonok felújítását a megyét átszelő nemzetközi főútvonalak mentén.

A Magyarországgal szomszédos ukrajnai megye a program keretében idén közel hétmillió, 2009 és 2011 között évi hat és fél millió, az Európa-bajnokság megrendezésének évében pedig félmillió hrivnyát fordít a kitűzött feladatok elvégzésére.

Kárpátalján arra számítanak, hogy Magyarország és Szlovákia irányából sok külföldi szurkoló a megyén át igyekszik majd eljutni a mérkőzések legközelebbi ukrajnai helyszínére, Lvivbe (Lembergbe).

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását