2024. március 29. - Auguszta

Az író bőkezű adománya

Egymillió dollárt (170 millió forint) adományozott az Alzheimer-kór kutatására Terry Pratchett brit író, aki tavaly decemberben jelentette be, hogy több mint két éve maga is ebben a betegségben szenved.
2008. március 13. csütörtök 16:59 - Hírextra

A Korongvilág című fantasysorozat 59 éves szerzője csütörtökön egy Alzheimer-konferencián szólalt fel Bristolban, ahol a riasztó statisztikára hivatkozva megemlítette, hogy egy generáció alatt várhatóan megkettőződik a szellemi leépüléséhez vezető betegségben szenvedők száma.

A kór kutatására költött támogatások alig érik el a rákkutatásra fordított összegek három százalékát - hívta fel a figyelmet Pratchett.

"Szükségünk van önökre, és önöknek szüksége van pénzre. Adok önöknek egymillió dollárt. Költsék el bölcsen" - fordult az Alzheimer-Kutató Alapítvány által szervezet konferencia résztvevőihez.

"Az igazság az, hogy össze kell kaparnunk minden garast, és három kutatóprogramból kettőről le kell tennünk" - vázolta fel a helyzetet Rebecca Wood, az alapítvány vezetője.

A tízmilliószám fogyó könyvek írója elmesélte, hogy miután tavaly decemberben bejelentette, hogy a kór egyik ritka fajtája támadta meg, pár óra alatt 60 ezer e-mailt kapott.
Nagy-Britanniában mintegy 700 ezer Alzheimer-kórost tartanak nyilván.

Magyarországon 160 ezer ember él ezzel a gyógyíthatatlan betegséggel, amelyet a szellemi leépülés egyik fajtájaként határoznak meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását