2024. május 5. - Györgyi

A legkoszosabb és a legolcsóbb város

London a legkoszosabb és legdrágább város Európában, a legjobb árakat viszont Prága és Budapest kínálja - egyebek mellett ez derül ki az egyik legnagyobb nemzetközi turisztikai tanácsadó cég új felméréséből, amely az unatkozni vágyóknak elsősorban Brüssze
2008. március 13. csütörtök 15:24 - Hírextra

A TripAdvisor nevű társaság 1100 utazó véleményére alapozott, Londonban kiadott összeállítása a fő európai idegenforgalmi célpontok turistavonzó és -taszító tulajdonságait listázza.

A felmérés szerint a legnépszerűbb európai nagyváros London, és a turisták készek mélyen a pénztárcájukba nyúlni a brit főváros kedvéért, sőt az enyhén szólva hiányos köztisztaságot is elnézik neki. A válaszadók 41 százaléka - messze a legmagasabb relatív többség a kutatás bármely kérdésére - ugyanis Londont nevezte a legdrágábbnak az összes európai város közül, 13 százalék pedig a legpiszkosabbnak.

Londont a drágasági és a koszossági ranglistán egyaránt Párizs és Róma követi.
Az utazók az egetverő árakat és a koszt elsősorban az éjszakai élet és a közparkok miatt bocsátják meg Londonnak: mindkét kategória minőségi listáján a brit főváros végzett az élen.

A három legtisztább európai város a válaszadók szerint Zürich, Koppenhága és Stockholm, Budapest ugyanakkor a legolcsóbbak hármas élmezőnyébe került, Prága után és Lisszabon előtt a második helyre.

Az évente elvégzett közvélemény-kutatás idei összeállítása szerint a legunalmasabb európai turistacélpont Brüsszel, amelyet Zürich és Varsó követ az érdektelenségi rangsorban.

A külföldi látogatók a párizsiakat, a londoniakat és moszkvaiakat tartják a legbarátságtalanabb vendéglátóknak, Dublin lakóit pedig a legkedvesebbeknek.

A legjobb éttermeket Párizsban, Rómában és Firenzében, a legjobb boltokat Párizsban, Londonban és Rómában találták a felmérésbe bevont világutazók, akik romantikáért elsősorban Párizsba, másodsorban Velencébe, harmadsorban pedig Rómába látogatnak a legszívesebben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását