2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Szekeres Imre kitüntetett

Az elmúlt években végzett kiváló munkájáért miniszteri zászlószalagot adományozott Szekeres Imre, a honvédelmi tárca vezetője a Magyar Honvédség (MH) 86. Szolnok Helikopter Bázisának; az elismerést Bali József szakállamtitkár kötötte fel szerdán a bázis c
2008. március 12. szerda 14:18 - Hírextra

Az ünnepség elején felolvasták Szekeres Imre az adományozás alkalmából írt levelét, amelyben többek között az olvasható: "a csapatzászlóra köthető zászlószalag a lelkiismeretesen és magas színvonalon teljesített munka kitüntető szimbóluma".

Bali József a szolnoki bázis tevékenységének értékelésekor felidézte azt a vészhelyzetben való helytállást, amit a helikopteresek nyújtottak két éve a Tiszán és Körösökön levonult rendkívüli áradás elleni védekezéskor. A szakállamtitkár szólt arról is, hogy a mindennapok munkája is tükrözte az állomány és a parancsnokok felkészültségét. Erről hazai és külföldi gyakorlatokon illetve bemutatókon egyaránt meggyőződhettek elöljárók.

Így eredményes volt a hazánkban rendezett "Logical Decision 2007" közös helikopteres kiképzés, vagy a "Cross Landing 2007" elnevezésű magyar-román légi kutató-mentő együttműködési gyakorlat. A bázison szolgáló pilóták és műszakiak teljesítményéről látogatása során személyesen győződött meg többek között a Szövetséges Fegyveres Erők Európai Főparancsnoka, az Európai Unió Katonai Bizottságának elnöke.

A szakállamtitkár megjegyezte, hogy a helikopterbázis repülőeszközeivel hatásosan tudja népszerűsíteni az átalakult honvédség társadalmi elismertségét, hiszen a "forgószárnyas huszárok" a repülőnapokon, ünnepeken bemutatott látványos légi produkcióikkal mindenütt nagy siker aratnak.
A miniszteri zászlószalagot az állomány nevében Lamos Imre dandártábornok, bázisparancsnok köszönte meg, és - mint mondta - ez az elismerés tovább erősíti az összetartozás érzését, és még jobb munkára sarkallja majd a bázis katonáit.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását