2024. március 29. - Auguszta

Panaszkodik az önkormányzat: pénzt nem kapott

Panasszal fordul a Közép-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanácshoz Érd önkormányzata, mert a testület forráshiányra hivatkozva egy forintot sem juttatott a városnak egy 500 millió forintos útfejlesztési EU-s pályázati forrásból.
2008. március 12. szerda 17:09 - Hírextra

Ezt a Pest megyei, megyei jogú város polgármestere közölte szerdai sajtótájékoztatóján. T. Mészáros András elmondta, hogy az önkormányzat a szabályoknak megfelelő módon pályázta meg az uniós forrást, mégis méltatlan módon elesett e fejlesztési pénztől.

A 60 ezer lakosú Érd úthálózatának csupán 25 százaléka aszfaltozott, többsége földút, ezért különösen indokolt lenne a forráshoz hozzájutni - tette hozzá. Az uniós pénzből, az önkormányzat a kötelező önrésszel kiegészítve 50 kilométernyi helyi úthálózatot tudna korszerűsíteni - utalt rá a polgármester.

Ugyanakkor különböző forrásokból a tanács egymilliárd forintot juttatott Budapest részére útfejlesztésre. Ez a megkülönböztetés a kormánypárti többségű testület részéről a fideszes vezetésű Érddel szemben - amennyiben a döntés politikai megfontolásból született - elfogadhatatlan - emelte ki T. Mészáros András.

A polgármester arról is szólt, hogy elkészült a MÁV beruházásában az a 1,5 milliárd forintos, EU-s pénzből fedezett beruházás, amely Érd központjában egy, a vasútvonal alatti közúti alagút. Ez felgyorsíthatja a város centrumában az autósforgalmat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását