2024. április 26. - Ervin

Megkezdődött a büntetés-végrehajtási ezredesek pere

Vesztegetéssel vádolt, ma már nyugállományú büntetés-végrehajtási ezredesek pere kezdődött meg első fokon szerdán a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróságon. A Budapesti Katonai Ügyészség vádirata szerint az ügynek 11 vádlottja van, az ezredeseken kívül ügyvéde
2008. március 12. szerda 18:14 - Hírextra

Egy többszörösen büntetett elítélt vállalkozót juttattak különféle kedvezményekhez vesztegetési összegekért. A hét közbeni eltávozást, soron kívüli látogatást, több csomagot és más előnyöket vállalkozó ismerősének az elsőrendű vádlott járta ki, aki többek között a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságán is dolgozott.

Az elsőrendű vádlott közbenjárására, kapcsolatai révén sikerült elintézni, hogy a büntetését töltő elítélt vállalkozó előbb az előzetes fogva tartottakat őrző egri börtönbe helyezzék el, majd pedig a bv tököli kórházában maradhasson és úgynevezett "VIP" körletben őrizzék.

Az elsőrendű vádlott a saját nászútjára egymillió forint kölcsönt kért a vállalkozótól, meg is kapta, de vissza nem adta azóta sem. A vállalkozó szerdai vallomása szerint ezredes ismerőse később további 100 ezer forintot akart kapni tőle, de ezt ő már megtagadta.

Az elsőrendű vádlott telefonon közölte a vállalkozóval: rajta keresztül egymillió forintot kell adni a tököli intézet egykori parancsnokának. A vállalkozó 960 ezer forintot egy eltávozása során át is adott személyesen az elsőrendű vádlottnak, aki a későbbiekben ugyancsak telefonon tudatta vele, hogy további 3 millió forintot kell eljuttatni a tököli parancsnoknak. A vállalkozó ennek a felszólításnak már nem tett eleget.

A vállalkozó rabtársainak is felajánlotta, hogy némi pénz fejében orvosi igazolást szerez számukra, amelyekkel néhány napra kimehetnek a börtönből. Egy orvos olyan leleteket írt a rabtársak élettársainak egészségi állapotáról, amelyek birtokában az elítéltek néhány napra kijuthattak volna az intézetből. Ők azonban végül meggondolták magukat, feljelentést tettek, s a hatóságok így derítették fel a vesztegetési ügyet.

A szerdai tárgyaláson az elsőrendű vádlott kizárólag írásban volt hajlandó vallomást tenni, kérdésekre nem válaszolt és mindent tagadott. A vállalkozó sem ismerte el az ügyészségi minősítéseket, de az esetek többségében a nyomozás során tett vallomását megerősítette.
Szabó Krisztián tanácsvezető bíró három napra tervezi a vádlottak meghallgatását, utána következik a tanúk meghallgatása. Az ítélethirdetésre várhatóan nyáron kerül sor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását