2024. május 3. - Tímea, Irma

Mese a kincsekről

Mesélnek a műkincsek címmel előadássorozatot indít a BÁV Aukciósháza március 19-én, szerdán a budapesti belvárosban. A Bizományi Áruház Vállalat első előadását Tűzkő Péter, az Aukciósház kereskedelmi vezetője tartja a rejtélyes Seuso-kincsekről.
2008. március 11. kedd 16:33 - Hírextra
Az MTI-nek elmondta, hogy a több mint 30 éve húzódó, sokszereplős, krimiszerű ügyben van gyilkosság, szerelem és szenvedély.

Egy angol lord őrzi páncélszekrényében a feltárt kincseket, amelyeket eladni nem tud, és amelyekre a magyarok és a horvátok is igényt tartanak. Tűzkő Péter diavetítőn mutatja majd be a hallgatóságnak, miről is van szó.

A havi rendszerességgel tervezett előadásokon olyan témákról beszélnek majd a terület szakértői, mint a magyar műtárgypiac helyzete, a II. világháborúban eltűnt legendás Aranyvonat műtárgyainak sorsa, vagy a magyar festményhamisítók technikái, és műveik leleplezésének lehetőségei.
Az érdeklődők mindent megtudhatnak az árverések kialakulásának hátteréről vagy egy-egy kultikussá vált tárgy, mint például a karóra történetéről.

Az előadásokra bárki ingyen bemehet, mert a BÁV célja az, hogy az árverések közti időben is legyen élet az Aukciósházban, így ügyfeleik vagy leendő vásárlóik érdeklődésüknek megfelelően beülhetnek egy-egy téma megtárgyalására. Ezért indítják el a 12 előadásból álló ismeretterjesztő sorozatot az V. kerület Bécsi utca 1-3. alatt - tette hozzá Tűzkő Péter.

A BÁV az 1773-ban Mária Terézia által, Pozsonyban alapított jogelődje révén, több mint 234 éves történetével a legrégibb jogfolytonosan működő magyar vállalkozás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását