2024. május 8. - Mihály

Balettverseny díjak

Nem adta ki a nagydíjat a Rudolf Nurejev Nemzetközi Balettversenyen a zsűri. Az első díjat a férfiak között az ukrán Andrej Piszarevnek, a nők versenyében pedig az orosz Anasztaszija Lomacsenkovának ítélték - közölte Bokor Roland, a verseny alapító-szerve
2008. március 11. kedd 07:59 - Hírextra

A világhírű prímabalerina, Maja Pliszeckaja vezette nemzetközi zsűri a második díjat a férfiak közül Gevorg Aszojánnak (Örményország), a nőknél pedig a magyar Felméry Lilinek ítélte.

A múlt hétfőn kezdődött és szombaton véget ért versenyen a kazah Doszhan Tabildi és a japán Nakagava Iku végzett a harmadik helyen.

Különdíjat kapott Szabó Richárd, a legígéretesebb fiatal táncosnak adható különdíjat pedig a magyar Leblanc Gergelynek és Ecseki Ágotának juttatta a zsűri. A legjobb partner címet az orosz Anton Ploom érdemelte ki.

A zsűri elnökének külön elismerését Odília szerepének tolmácsolásáért (Csajkovszkij: A hattyúk tava) Jekatyerina Olejnyik kapta.

Az elismeréseket a táncosok a Magyar Állami Operaházban megtartott hétfő esti díjátadó gálán vehetik át.

A döntőbe jutott táncosok - Jegor Azarkevics, Jekatyerina Olejnyik, Vittorio Galloro, Steven Melendez, Anasztaszija Lomacsenkova, Anton Ploom, Gevorg Aszoján, Ecseki Ágota, Leblanc Gergely, Szabó Richard, Felmélry Lili, Majoros Balázs, Aszet Murzakulov, Nakagava Iku, Andrej Piszarev, Nurlan Konocsbajev, Ha Rim Byun, Odszuren Dagva, és Doszhan Tabildi - egy diplomával térhetnek haza.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását