2024. március 29. - Auguszta

Öten pályáznak a polgármesteri posztra

Öten, közülük hárman pártszínekben pályáznak a polgármesteri székre a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rákócziújfaluban; a jelöltek a március 30-án tartandó időközi választáson mérettetik meg magukat - közölte a település jegyzője hétfőn az MTI-vel.
2008. március 10. hétfő 21:44 - Hírextra

Bartók László tájékoztatása szerint három, pártszínekben induló adta le a szükséges ajánlószelvényeket. Bekéné Patvaros Mária, a Magyar Szocialista Párt, Bencsik Mihály, a Magyar Kommunista Munkáspárt, míg Papp János, a Szabad Demokraták Szövetsége támogatásával indul.

Két jelölt - Bodor Zoltán és Kollár János - függetlenként aspirál az elöljárói címre, ők mindketten tagjai a mostani képviselő-testületnek.

Kecskés János, Rákócziújfalu polgármestere - aki négy jelölt közül győzött 2006-ban - egészségi állapotára hivatkozva november 6-án írásban nyújtotta be lemondását. A közügyeket azóta képviselő-testület korelnöke viszi az időközi választásig, mert a falunak nincs alpolgármestere.

A több mint kétezer lelkes Rákócziújfalu közéletét az utóbbi években a polgármester és a kilenc tagú képviselő-testület közötti megromlott viszony jellemezte, és emiatt több ügy bíróságra került.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását