2024. május 2. - Zsigmond

Nagy az izgalom Kínában

Kína-szerte rendkívüli várakozás előzi meg az augusztusi pekingi olimpiát - tűnik ki egy friss felmérésből.
2008. március 10. hétfő 13:01 - Hírextra

A hétfőn közzétett közvélemény-kutatási adatok szerint a megkérdezett kínaiak 74 százaléka "izgatottan vagy nagy izgalommal" várja az ötkarikás játékokat. A válaszadók 72 százaléka vallja, hogy "nemzeti büszkeség" tölti el, amiért az ország - történetében első alkalommal - házigazdája lehet egy olimpiának.

A pekingiek közül egyszersmind csupán két százaléknyian feleltek igennel arra a kérdésre, hogy a játékok idején, augusztus 8. és 24. között elhagyják-e a fővárost, ami jóval alacsonyabb "eseti migráció", mint volt például a 2000-es sydneyi vagy a 2004-es athéni olimpia alkalmával.
A lelkesültségi szintet tekintve a legnagyobb örömmel Kantonban (Guangzhou) várják a világ sportolóinak csúcseseményét, itt 80 százalékot mértek a kérdezőbiztosok. Ezen a listán csak második Peking (79 százalék), harmadik Sanghaj (74) és negyedik Csungking (Chongqing, 72 százalék).

Ami a negatívumokat illeti, a válaszolók 56 százaléka aggódik a közlekedés és az olimpia alatt várható túlzsúfoltság, a nagy számú látogató miatt. Az "ódzkodási" skálán harmadik - 40 százalékkal - a levegőszennyezettségtől való félelem.

A felmérés az említett négy nagy városra, továbbá 20 tartományra terjedt ki, s a 12-54 éves korosztály képviselői közül 2687-en válaszoltak.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását