2024. április 27. - Zita

Fordulat a kiskőrösi gyilkoság ügyében

Felmentette a gyilkosság vádja alól a Szegedi Ítélőtábla azt a fiatalembert, aki a vád szerint másfél éve meggyilkolt egy 15 éves lányt a kiskőrösi tanyavilágban, majd elásta a holttestet - jelenti a HavariaPress. A táblabíróság ezzel helybenhagyta a Bács
2008. március 7. péntek 13:56 - Hírextra

A rendőrség ugyanakkor tegnap elfogott egy másik gyanúsítottat, aki részleges beismerő vallomást tett az ügyben, bár azt mondta, hogy a gyilkos a már korábban is megvádolt fiatalember volt. Annak egyébként a nyomozás új eredményei alapján nincs akadálya, hogy az ügyben új eljárás induljon, amelyben akár a most felmentett vádlottat is újra meggyanúsíthatják.

A 22 éves fiatalember a vádirat szerint 2006. szeptember 27-én gyilkolta meg az akkor 15 éves lányt Kiskőrös-Alsócebén, majd a szőlősorok közé elásta a holttestet. A bugacpusztaházi vádlott a rendőrségi nyomozás során többször is beismerte a gyilkosságot, a bíróság előtt azonban visszavonta vallomását. A fiatalember még azt is mondta, hogy a beismerésre erőszakkal bírták rá a rendőrök, de ezt a bíróság megcáfolta. Ennek ellenére úgy találták, hogy a vallomásában és a tárgyi bizonyítékokban is sok ellentmondás van.

Az ugyan kiderült, hogy a vádlott tud a gyilkosság részleteiről, de hogy abban egyedül vett volna részt, vagy társaknak falazott, egyértelműen nem derült ki. Éppen ezért bizonyítottság hiányában felmentették a fiút, s a felmentő ítéletet a másodfokon eljáró táblabíróság is helybenhagyta. Az ügyben azonban váratlanul új fejlemény is történt: a tegnapi napon a rendőrök elfogtak egy 25 éves kiskőrösi férfit, aki az áldozat lakhelye közelében lakott, és kiderült, hogy a lány pólóján lévő egyetlen vércsepp tőle származik.

Tegnapi elfogása után az illető beismerő vallomást tett, de azt állítja: ő csupán jelen volt a helyszínen, de a bíróság elé állított vádlott volt az, aki megfojtotta a lányt, és ő is ásta el. Az új nyomozati adatok szerint a gyilkosság egyébként szexuális indítékú volt. Mindezek ismeretében a mai tárgyaláson elhangzott: a bíróságnak nem feladata, hogy ők keressék meg a tettest: abban kellett dönteniük, hogy az egyetlen vádlott követte-e el a gyilkosságot, márpedig erre nem volt bizonyíték.

Annak viszont nincs akadálya, hogy új eljárás induljon, melyben akár őt is újra meggyanúsíthatják. Mint emlékezetes, a kiskőrösi tanyavilágban 2006. szeptember végén tűnt el egy 15 éves lány. A szülők bejelentése alapján a rendőrök kutyákkal kezdték meg a kutatást, s a nyomozókutya egy szőlőkertig vezette az egyenruhásokat. Itt aztán maguk a rendőrök is drámai pillanatokat éltek meg: amikor ugyanis megcsörgették a lány mobiltelefonját, az a föld alól szólalt meg. A kérdéses helyen pár perccel később megtalálták a lány holttestét, és még az éjszaka el is fogták a feltételezett elkövetőt, aki a kamaszodó lány barátja volt.

Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását