2024. április 25. - Márk

Sokan kameráznak Hungáriában

Kimagaslóan sok, összesen 519 jelentkezője van az idei Kamera Hungária fesztiválnak - mondta el Csermely Ákos főszervező az április 4. és 6. között Veszprémben megrendezendő esemény csütörtöki budapesti beharangozó sajtótájékoztatóján.
2008. március 6. csütörtök 15:13 - Hírextra
A hat, egyenként öttagú zsűri 18.555 percnyi műsorból válogatta ki a programban szereplő 103 alkotást - mondta, hozzátéve, a 13 hagyományos díj mellett három új kategóriában is versenyezhetnek idén a pályaművek.

A mobiltelefonnal és internetre készült alkotások mellett bevezették ugyanis a "műsorpiac" kategóriát, amelyben saját fejlesztésű szórakoztató műsorok szinopszisai versengenek egymással, a zsűri szerepét pedig a nagy hazai televíziók programigazgatói játsszák majd. Mint mondta: az ötletet az amerikai forgatókönyvírók hónapokig tartó sztrájkja adta.

"Megszerettük ezt a rendezvényt" - mondta Kovács György, a kezdetektől fővédnöki és társszervezői szerepet játszó Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnöke arra emlékeztetve, hogy a médiahatóság két éve beemelte a Kamera Hungáriát négy kiemelten támogatott programja közé.
Az ORTT első embere megjegyezte, aki elnyeri a díjat, az általában "megragad" ebben a szférában, és kiemelte azt is: a díjazásokat szinte sosem kíséri vita, hiszen a legtöbbször találkozik a közönség, a szakma és a zsűri értékítélete.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását