2024. április 29. - Péter

Munkácsykiállítás Esztergomban

Május elejétől Esztergomban vendégeskedik az országot járó Munkácsy-kiállítás; a régi Vármegyeházán a Pákh-gyűjtemény képei mellett látható lesz a szeged-csanádi püspökség gyűjteményéből Munkácsy "Corpus" című alkotása is, melyet a nyilvánosság eddig kevé
2008. március 6. csütörtök 16:28 - Hírextra
Mint azt Meggyes Tamás elmondta, Esztergomban Munkácsy Mihály 30 képét láthatja majd a közönség május elejétől egészen július 20-ig.

"Legalább tízezer látogatóra számítunk a kiállításon. Az esztergomi iskolások szervezett csoportokban ingyenesen nézhetik meg a képeket, családosoknak is lesz kedvezmény, a felvidékieknek pedig jegyelővételi rendszert biztosítunk" - mutatott rá Meggyes Tamás.

A kiállítást a város önkormányzata és a tulajdonában lévő Gran Tours Utazási Iroda Kft. rendezi, a költségekre 15 millió forintot különítettek el, a jegy árát 1500 forintra tervezik.

A tárlat ötletével a várost Szemenkár Mátyás kereste meg, aki az Egyesült Államokban élő műgyűjtő, Pákh Imre gyűjteményének kezelője. A kiállított anyag nagy része a Pákh-gyűjtemény, emellett várhatóan a békéscsabai és a szegedi múzeumok gyűjteményéből is érkezik Munkácsy-kép Esztergomba.

Kiss-Rigó László, szeged-csanádi megyéspüspök - aki évekig Esztergomban szolgált plébánosként, segédpüspökként és a Hittudományi Főiskola rektoraként - a püspökség gyűjteményéből is a kiállítás szervezőinek rendelkezésére bocsát egy képet, Munkácsy "Corpus" című alkotását, amelyet eddig csak kevesen láthattak.

A Pákh-gyűjteményre alapuló Munkácsy-kiállítás Budapest, Debrecen, Szeged, Békéscsaba, Szolnok, Csíkszereda, Munkács, Eger és Kecskemét után érkezik Esztergomba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását