2024. május 2. - Zsigmond

Ideiglenes templomok az olimpiára

Ideiglenes imahelyeket létesítenek Pekingben az olimpiára érkező katolikus, protestáns, mohamedán és buddhista hívők számára. A játékok szervezői az átmeneti templomokon túl vallási szolgáltatások egész sorával várják a sportolókat és a delegációtagokat.
2008. március 6. csütörtök 19:25 - Hírextra

A muzulmánokat például tíz imámmal, akik arab vagy angol nyelven prédikálnak. Az iszlám előírásainak megfelelő ételekből sem lesz hiány, a kínálat összeállításában a Kínai Muzulmán Szövetség segédkezik.

A kínai katolikus egyházban is olimpiai nagyüzem van. A pekingi plébánosok és apácák angol és francia nyelvórákat vesznek, és mind a 97 egyházmegyében tömegrendezvényeket szerveznek a hívőknek, hogy közösen imádkozzanak a játékok sikeréért. Az ország katolikus vezetői javasolják, hogy az olimpia idejére helyezzenek el Bibliákat a pekingi szállodaszobákban. "A szervezőbizottság vizsgálja az előterjesztésünket" - nyilatkozott Liu Paj-nien (Liu Bainian), a Kínai Katolikus Hazafias Szövetség alelnöke.

Az augusztus 8-án kezdődő nyári olimpiára a várakozások szerint legalább 500 ezer látogató érkezik Kínába. A felekezetek nemcsak a fővárosi, hanem a vidéki templomokban is készülnek a fogadásukra. "Tudjuk, hogy a játékok után sok sportoló és turista körbeutazza majd az országot, és templomainkban gondoskodni fogunk az ellátásukról" - mondta Fu Hszian-vej (Fu Xianwei), a kínai protestáns egyház kebelében működő Nemzeti Szentháromság Hazafias Mozgalom elnöke.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását