2024. április 28. - Valéria

Draskovics rendet teremt március 15-én

A rendőrség biztosítja, hogy mindenki, aki ünnepelni szeretne március 15-én, azt békében megtehesse - jelentette ki Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter csütörtökön, budapesti sajtótájékoztatóján.
2008. március 6. csütörtök 13:36 - Hírextra
A rendészeti miniszter arról beszélt, hogy a rendőrség ugyanazt fogja tenni március 15-én, 16-án, 17-én és utána minden nap: "fenntartja, védi a rendet, biztonságot teremt az országban".
Március 15-e szép és túlnyomó többségünk szívének kedves ünnep, mindnyájunk ünnepe.

A rendőrség dolga - és ezt megkövetelem és betartatom -, hogy mindenki, aki ünnepelni szeretne március 15-én, ezt békében megtehesse. Biztos vagyok benne, a rendőrség erről gondoskodik - jelentette ki.

Bencze József altábornagy, országos rendőrfőkapitány a sajtótájékoztatón azt mondta: 231 bejelentett rendezvényről van tudomása a rendőrségnek, nyolc rendezvényt március 9-re, 6 rendezvényt március 10-re, a többit március 14-15-re jelentették be. Mint mondta, a pártok székházai környékére jelentettek be eredményváró rendezvényeket a parlamenti pártok.

A főkapitány elmondta: a rendőrség is olvassa a rendezvények megzavarását szervező internetes honlapokat, és más forrásokból is tájékozódik.

A mindenkori biztonsági kockázatnak megfelelően készülünk, hogy a népszavazás napján és március 15-én a közrendet, közbiztonságot fenntartsuk - mondta. Megjegyezte: minden rendezvényt bejelentővel alapos előkészítő munka után, jegyzőkönyvben rögzítik a bejelentő kötelezettségeit, a vele szemben a törvényből fakadó elvárásokat.

Megjegyezte: a jogellenesen fellépőkkel szemben a rendőrség biztosítani fogja a rendet a törvényes eszközökkel. Szavai szerint törvényesen, szakszerűen és arányosan fognak fellépni, ha jogsértést tapasztalnak. Mint mondta, méltóságteljes, nyugodt ünnepre és népszavazásra készülnek, de a rendőrség felkészült minden esetleges atrocitás, jogsértés kezelésére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását