2024. május 3. - Tímea, Irma

Sztár sem drogozhat

"A helyzet az, hogy amikor egy híresség drogozik, ő is megszegi a törvényt" - hívta fel a figyelmet a sztárok elnézőbb kezeléséből fakadó visszásságra az ENSZ szerdán nyilvánosságra hozott éves kábítószer-jelentésének szerzője.
2008. március 5. szerda 13:16 - Hírextra
Az elnéző bánásmód azért veszélyes, mert a fiatalok gyorsan felismerik az ilyen megbocsátó magatartást, s ez "cinikussá teszi az embereket a drog elleni büntetésekkel szemben" - magyarázta Hamid Ghodse londoni sajtóértekezletén, ahol az ENSZ Nemzetközi Kábítószer-ellenőrző Szervezetének (INCB) jelentését ismertette.

A szerző nem volt hajlandó megnevezni sem konkrét esetet, sem ilyen ügyben érintett országot.
Leszögezte, hogy a hatékony küzdelem érdekében a hatóságoknak keményebben kell fellépniük a kábítószerpiramis csúcsán lévőkkel szemben, s nem szabad megelégedniük a kisebb fogásokkal. Ennek kulcsát Ghodse a határokon túlnyúló összehangolt fellépésben látta, amely megakaszthatja a drogkereskedelmet.

Az INCB aggasztónak értékelte, hogy az afgán kábítószertermelés megfékezhetetlen növekedésnek indult, s ma már gyakorlatilag szinte a világ teljes illegális ópiumpiacát egyedül látja el. Ghodse beismerte, hogy egyelőre nem tudnak mit tenni ez ellen, de kijelentette: "ez nem jelenti azt, hogy lehetetlen".

A bécsi székhelyű INBC felszólította az Afganisztánnal szomszédos országokat, ne engedjék, hogy azokat a kémiai anyagokat (így az ecetsav-anhidridet) rajtuk keresztül csempésszék Afganisztánba, amelyek nélkülözhetetlenek a heroin előállításához.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását