2024. május 12. - Pongrác

Keresztény értelmiségiek az "igen" mellett

Az "igen" kiállást jelent a szolidaritás mellett, és az "igen" szavazat a vasárnapi voksoláson "igen" a társadalmi párbeszédre, a közösségi intézmények megerősítésére - hangzott el keresztény értelmiségiek szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
2008. március 5. szerda 13:37 - Hírextra
A Bencés Diákszövetség elnöke, Bischof Péter a sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy véleményük szerint a társadalombiztosítás magánosítása ugyanúgy nélkülözi a társadalmi-szakmai konszenzust, mint a mostani népszavazás tárgyát képező kérdések.

"Egy féktelenül liberális, az alapvető baloldali értékeket nélkülöző kormánypolitika nem adhat jó választ az oktatás és egészségügy területéhez kapcsolódó kérdéskörökre, amelyekről vasárnap véleményt nyilváníthatunk" - mondta.

Álljunk ki a gyermekeket egészségben és tisztességben felnevelni és taníttatni kívánó családok mellett, álljunk a társadalom tisztességben megőszült, de talán gyakrabban beteg tagjai mellé - mondta a szavazásra buzdítva.

A Magyar Piarista Diákszövetség alelnöke, Oberfrank Ferenc azt hangsúlyozta, az emberek közötti szolidaritás próbaköve lesz a vasárnapi szavazás. Szavai szerint arról kell dönteni, mi a fontosabb az oktatás és egészségügy területén: a szolidaritás vagy a verseny, az együttműködés vagy a vetélkedés, az igazságosság vagy a hatékonyság.

Erről foglalunk állást vasárnap, üzenünk a társadalom elesettjeinek, hogy mellettük állunk vagy közömbösek vagyunk irántuk - jelentette ki.

A Keresztény Értelmiségi Szövetség elnöke, Osztie Zoltán kijelentette: elfogadhatatlannak tartják, hogy a kormány - mint mondta - semmibe veszi a nemzet különböző csoportjainak többségi akaratát, nemzetpusztító stratégiát követ, megtagadja a határon túli magyarok képviseletét, kiárusítja a nemzeti vagyont, és családellenes politikát folytat. Ezért azt kívánják, legyen "méltó kormánya" az országnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását