2024. március 2. - Lujza

Elhunyt a brit pornóbáró

Elhunyt Paul Raymond brit "pornóbáró", Nagy-Britannia egyik leggazdagabb embere, akinek hátrahagyott vagyonát 225 milliárd forintnak megfelelő összegre becsülik.
2008. március 5. szerda 10:44 - Hírextra

A 82 évesen elhunyt vállalkozó 50 éve nyitotta meg a londoni Sohóban az első sztriptízbárt, amely kirobbanó siker lett. A rákövetkező évtizedekben hatalmas pornó- és ingatlanbirodalmat épített ki.
"Szex mindig is lesz" - vallotta a "Soho királya", aki több férfi- és pornómagazint is kiadott, köztük a Razzle-t és a Mayfairt. John Smeaton médiaprofesszor szerint Raymond hozzájárult ahhoz, hogy a férfiak ne szégyelljék többé szexuális szükségleteiket.

A Soho királyát gyakran emlegették a Playboy alapítójának, az amerikai Hugh Hefner brit megfelelőjeként is.

Hatalmas vagyonát a brit pornókirály mindazonáltal nem a szexből szerezte, hanem az ingatlanból: amikor az 1970-es években a rendőrség bezáratta a sohói szexshopokat, olcsón egész utcákat vásárolt fel, amelyeken később drágán adott túl.

Lánya, Debbie 1992-ben bekövetkezett droghalála óta Raymond teljesen visszavonultan élt, üzletét egyik unokaöccse vitte tovább.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását