2024. május 4. - Mónika, Flórián

Finn-magyar dzsessz-zenész csapat Helsinkiben

Finn és magyar élvonalbeli dzsessz-zenészek World and Jazz néven közösen lépnek föl a helsinki Caisa Kulturális Központban szerdán, a Magyar Kultúra Hetei rendezvénysorozat keretében.
2008. március 4. kedd 18:49 - Hírextra
A koncerten Süle Lászlónak, a formáció zongoristájának, illetve Füzy Tibor gitárosnak a szerzeményei hangzanak el. Az ütős hangszereknél ül majd Horváth Kornél, akit a világ egyik legjobb dobosaként tartanak számon. Az együttesben Joonatan Rautio szaxofonozik és Timo Tuppurainen basszusgitáron játszik.

A World and Jazz formációt Füzy Tibor pécsi gitáros-zeneszerző alapította 2006-ban. Az együttes változó fölállásban már számos alkalommal föllépett Pécsett.

Füzy Tibor azt mondta, hogy a World and Jazz teljesen újfajta zenét hoz létre. " A formáció neve is azt a törekvésünket szimbolizálja, hogy a dzsessz segítségével kapcsoljunk egybe különböző zenei tradíciókat és motívumokat, így magyart, balkánit, latin-amerikait, spanyolt és afrikait" - tette hozzá.
Az egyedülálló hangzásvilág a mesterien felépített kompozícióknak, az egyedi improvizációs technikának, valamint az akusztikus hangszerek (zongora, fúvós hangszerek, basszusgitár és gitár) és a gitárszintetizátor hangzása ötvözésének köszönhető - mondta el az MTI-nek Pap Éva, a helsinki Magyar Kulturális és Tudományos Központ igazgatója. Hozzátette, hogy a finn-magyar együttes pénteken részt vesz a tallinni Jazzkaar fesztiválon is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását