2024. április 29. - Péter

Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium közleménye

Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Turisztikai Szakállamtitkársága, a Magyar Turizmus Zrt. és a magyar befektetésösztönzési és kereskedelemfejlesztési ügynökség, az ITD Hungary vezetőinek tavaly megkezdett tárgyalásai eredményeként a két
2008. március 4. kedd 23:28 - Hírextra

Az MT Zrt. és az ITD március 3-án írta alá azt a megállapodást, amelynek értelmében a két szervezet általános és országspecifikus együttműködést folytat a jövőben.

A megállapodás fő célja a két intézmény központjának és külpiaci szervezeteinek összehangolt tevékenységéből adódó szinergiahatások kihasználása és erősítése a magyarországi beutazó forgalom és a tőkebefektetések erősítése érdekében.

A nemzeti turisztikai marketingszervezet és a befektetésösztönzési és kereskedelemfejlesztési szervezet tevékenységében egyaránt kiemelt jelentőségű a Magyarország szempontjából fontos külpiacokkal való kapcsolattartás turisztikai, illetve kereskedelmi vonalon, amelynek célja a magyar gazdaság erősítése. A két szervezet vezetői ezért megvizsgálták azokat a szakmai területeket, amelyeken - a szinergiahatások érvényesülése érdekében - konkrétabb együttműködést folytathatnak.

A hatékonyság növelése és a költségek csökkentése érdekében az ITD és az MT Zrt. összehangolt munkája, a következő területekre terjed ki:

- Rendezvényeken, kiállításokon való együttműködés, különös tekintettel a több tárca által szervezett és finanszírozott országbemutató rendezvényekre, ahol Magyarország díszvendégként szerepel (pl. Kínai Magyar Évad, Zaragozai Világkiállítás). Együttműködnek továbbá az ITD által szervezett üzletember találkozókon, gazdasági szemináriumokon és az MT Zrt. által szervezett rendezvényeken, kiállításokon való részvétel esetében is.

- Promóciós együttműködésük keretében, egymás információs anyagait kölcsönösen terjesztik, összehangolják a külföldi újságírók fogadására irányuló tevékenységüket, átjárást biztosítanak egymás honlapjára (az MT Zrt. 24 nyelven működő képviseleti honlapjain is bemutatkozási lehetőséget biztosít az ITD számára), együttműködnek a jelentős külföldi lapok ország-mellékleteinek elkészítésében, és közösen helyeznek el hirdetéseket a fontosabb külföldi gazdasági lapokban. Szakmai tanácsadással és információnyújtással segítik egymás munkáját a külföldi befektetők magyar turisztikai ágazatban tervezett beruházásainak megnyerése érdekében.

- Külföldi hálózataik munkájának összehangolása mellett, együttműködés valósul meg a belföldi hálózataik között is: ennek keretében például az ITD Hungary vezetésével működő Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési hálózat segítséget nyújt a magyar turisztikai vállalkozások számára az európai uniós pályázati lehetőségek felmérésében, illetve megismerésében.

- A két Szervezet országspecifikus együttműködésének értelmében az ITD vállalja a turisztikai marketingtevékenység végzését azokban - az idegenforgalmi szempontból potenciális új piacot jelentő - országokban, ahol az MT Zrt. nem rendelkezik önálló képviselettel, így Indiában, Kanadában, Kazahsztánban és Kuvaitban. Ezeken a piacokon az ITD terjeszti a Magyarországot népszerűsítő turisztikai kiadványokat, turisztikai piaci információkat szerez be és továbbít az MT Zrt. felé, új turisztikai partnerkapcsolatokat alakít ki, turisztikai rendezvényeket bonyolít le, kapcsolatot tart a helyi médiával, tanulmányutakat szervez újságírók és utazási szakemberek számára, továbbá megszervezi Magyarország megjelenéseit a turisztikai kiállításokon.

A március 3-án aláírt keret-megállapodást a felek minden évben egy közös akciótervvel egészítik ki.

Budapest, 2008. március 4.

Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását