2024. május 3. - Tímea, Irma

Navracsics: "Névtelen levelekkel nem foglalkozunk"

"Amíg nincsenek nevek, addig nem foglalkozunk vele" - így reagált Navracsics Tibor, az ellenzéki párt frakcióvezetője arra, hogy a csütörtökön két napilap egy internetes portálon ismertetett névtelen levélre hivatkozva azt írta, hogy nemcsak az SZDSZ elnö
2008. február 28. csütörtök 13:03 - Hírextra

Navracsics Tibor azt mondta, hogy nem tud az ügyről, ugyanakkor hangsúlyozta: ha ilyen névtelen levelek alapján akarnak cikkeket írni, akkor menjenek hozzá, mert naponta kap több tucat névtelen feljelentő levelet.

"Amíg nincsenek nevek, addig nem foglalkozunk vele" - jelentette ki a frakcióvezető.
Népszabadság és a Népszava csütörtökön a Hírszerző internetes portálon ismertetett névtelen levélre hivatkozva írt "fideszes fantomszavazásról".

Az internetes portál birtokába jutott levél szerint a tanácskozáson Hoppál Péter, a pécsi városi közgyűlés frakcióvezető-helyettese, aki akkor még a Fidesz tagja sem volt, egy Keszthelyi nevű mohácsi küldött helyett szavazott.

A "néhány pécsi Fidesz-tag" aláírású levélben arról számoltak be, hogy 2006 májusában az 1.751 küldött közül 896-an szavaztak, így a párt elnökségét csupán 51 százalék erősítette meg posztján a hangoztatott 87 helyett.

A levél szerint ez a szám sem igaz. A történtekre annak idején felhívták a figyelmet, ám akkor nem törődtek velük. Most állítólag az SZDSZ-botrány nyomán döntöttek úgy néhányan, hogy ismét a nyilvánosság elé állnak.

A Népszava azt írja, hogy Orbán Viktor évek óta neheztel a párt helyi irányítóira, nem tudja megbocsátani, hogy a városban az MSZP "tarol". Fidesz közeli emberek a Népszavának azt mondták, igaz lehet, amiről a levélben írtak. Egyikük viszont úgy vélte, hogy miután a Fideszben Orbánon kívül senkit nem jelöltek az elnöki posztra, és az alapszabály erre jogot sem ad a tagoknak, nincs értelme más nevében voksolni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását