2024. május 4. - Mónika, Flórián

Kóka: Eredményes az SZDSZ kampánya

Eredményesnek minősíti az SZDSZ népszavazás kampányát Kóka János, aki szerint az elmúlt hetekben tíz százalékkal csökkent a várhatóan igennel és hét százalékkal nőtt a nemmel szavazók száma - közölte a pártelnök csütörtökön, Nagykanizsán tartott sajtótájé
2008. február 28. csütörtök 13:05 - Hírextra

Az SZDSZ elnöke felidézte, hogy a február elején kezdődött és március 7-én záruló kampányuk során a 19 megyében összesen több mint 200 rendezvényen találkoztak szavazóikkal és szimpatizánsaikkal. Egyre többen látják úgy, hogy a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj nem a reform káros mellékhatásai, hanem szükségesek ahhoz, hogy jobb legyen az egészségügy és az oktatás minősége.

Kijelentette: a három díj többletpénz, nem csökkent ugyanis az orvosi praxisokra, felsőoktatási intézményekre jutó finanszírozás, bár a Fidesz ennek az ellenkezőjét állítja, ami nem igaz.

Kóka János bemutatott egy kiadványt, amelyet 1993-94-ben a Fidesz jelentetett meg, felelős kiadóként Pokorni Zoltánt, a párt oktatáspolitikai kabinetjének vezetőjét tüntetik fel rajta. A Befektetés a jövőbe - A Fidesz a tandíjról című füzet világos, logikus érveket sorakoztat fel a tandíj szükségessége mellett, de az akkor még liberális párt ezt ma másként látja. "A másképp látás oka a politikai haszonlesés" - tette hozzá az SZDSZ elnöke.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását