2024. április 29. - Péter

Orbán: párbeszédre van szükség

Az egészségügy és az oktatás jövőjéről folytatott párbeszéd fontosságára hívta fel a figyelmet a népszavazás kapcsán Orbán Viktor szerdán Kecskeméten, amikor a megyei kórház dolgozóival találkozott.
2008. február 27. szerda 20:47 - Hírextra

A népszavazás túl azon, hogy gyógyír mindenfajta bajokra, azért igazán kívánatos Magyarország számára, mert végre értelmesen lehet párbeszédet folytatni a magyar egészségügy és a magyar oktatás jövőjéről. Az országnak adjuk meg azt a lehetőséget, hogy végre szembesüljön azzal, mit tud kezdeni az egészségügy és a tudás kérdésével - mondta a pártelnök.

Véleménye szerint, az egészségügy és a tudás a XXI. század két legfontosabb kérdése minden modern nemzet számára.

Orbán Viktor beszédében utalt arra, hogy a jelenlegi kormánypártok a 2006-os országgyűlési választási kampányban nem voltak hajlandóak őszinte és komoly vitát folytatni a nemzet sorsa szempontjából fontos kérdésekről.

"Ha már nem beszéltünk értelmesen és egyenesen, részrehajlás nélkül, mert nem volt kivel, a 2006-os választási kampányban, akkor legalább most pótoljuk a mulasztást" - mondta, hozzátéve: nem a népszavazásról szeretne tanácskozni hallgatóságával.

Felidézte azt a programsorozatot, amit a Fidesz 2006-ot megelőzően a gazdasági élet szereplőivel folytatott, melynek eredményeként Gazdasági konzultáció címmel megjelentettek egy kötetet.
Orbán Viktor szerint a népszavazás alkalmat ad arra, hogy országos konzultáció keretében találkozhassanak orvosokkal, szakápolókkal és egészségügyi dolgozókkal, akikkel a Fidesz politikusai az egészségügy jövőjéről folytathatnak eszmecserét.

A Fidesz elnöke országjáró kampánykörútja során érkezett Kecskemétre. Délelőtt megtekintette a Cifra palotában a Munkácsy-kiállítást, majd a város és a megye vezetőivel folytatott megbeszélést.
A kórházi látogatás után, este a sportcsarnokban tartandó nagygyűlésen mond beszédet Orbán Viktor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását