2024. május 3. - Tímea, Irma

Konyec Miamiban is

Rohonyi Gábor Konyec című első rendezése indul a 25. Miami Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában, a dél-floridai seregszemlén lesz a One Water című, 14 ország - köztük Magyarország - részvételével készült dokumentumfilm világpremierje is - tájékozt
2008. február 27. szerda 12:53 - Hírextra
Rohonyi Gábor Konyec című alkotása a csütörtökön kezdődő Miami Nemzetközi Filmfesztiválon 14 vetélytárssal száll versenybe a 25 ezer dolláros fődíjért - írta Papp Csaba Zoltán, a Magyar Filmunió munkatársa közleményében.

Az ismertető szerint a 38. Magyar Filmszemle legjobb zsánerfilmjének járó elismeréssel, valamint a közönségdíjjal is kitüntetett alkotásnak a március 9-ig tartó mustrán lesz az amerikai premierje, amelyen Rohonyi Gábor személyesen mutatja be munkáját a közönségnek.

Az 54 ország részvételével megrendezendő, megközelítőleg 200 filmet bemutató dél-floridai mozgóképes ünnepen a világ filmkritikusait tömörítő FIPRESCI is delegált zsűrit: Csákvári Géza, a Népszabadság munkatársa Chiara Arroya Cella mexikói és Rob Nelson amerikai filmkritikusokkal együtt dönt majd a FIPRESCI-díj sorsáról.

Papp Csaba Zoltán közlése szerint a jubileumi miami filmfesztiválon lesz Sanjeev Chatterjee, a Miami Egyetem professzora One Water című dokumentumfilmjének a világpremierje.

A föld ivóvízkészletéről, a víz és az ember kapcsolatáról mesélő produkció egyik epizódját Magyarországon forgatták mohácsi cigányzenészek közreműködésével. A magyar rész egyik alkotója Vujity Tvrtko volt, aki részt vesz a március 9-i világpremieren.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását