2024. május 5. - Györgyi

A Fidesz szerint Gyurcsány tovább hazudik

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc folytatja a hazugság politikáját, amelynek azonban már senki nem dől be - közölte a párt szóvivője kedden Budapesten azt követően, hogy a kormányfő az MTA-n tartott előadásában három lehetséges, 2009-ben megvalósítható ad
2008. február 27. szerda 07:26 - Hírextra

A Fidesz szerint az elmúlt napok eseményeiből úgy tűnik "a hazugság politikája tovább folytatódik. Régi mese, régi szereplő, de ennek most már senki nem dől be" - fogalmazott Szijjártó Péter sajtótájékoztatón.

Mint az ellenzéki politikus közölte: az elmúlt években sokszor beszélt Gyurcsány Ferenc adócsökkentésről, aztán az eredmény mindig adóemelés és új adófajták bevezetése lett, s az emberek azt vették észre, egyre nehezebben élnek.

Szijjártó Péter emlékeztetett: 2005-ben Gyurcsány Ferenc egy olyan, ötéves adócsökkentési programot jelentett be a parlamentben, amit nem sokkal később az Országgyűlés törvénybe is foglalt. Ám ez a program csak néhány hónapot élt, s a bejelentettekkel ellentétben növekedtek az adók, emelkedett a munkavállalókat terhelő járulék - mondta a Fidesz szóvivője.

Mint hozzátette, az szja sávot sem módosították, ami azt eredményezte, hogy egyre többen vannak, akik magasabb adósávba kerülnek, s így egyre több adót fizetnek.

Kérdésre válaszolva a Fidesz szóvivője közölte: a Fidesz minden adócsökkentést támogatni tud hiszen a gazdasági növekedés e nélkül nem képzelhető el.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedden a Magyar Tudományos Akadémián három lehetséges, 2009-ben megvalósítható adóváltoztatási koncepciót vázolt fel. A kormányfő előadásában a járulékokra koncentráló változatot emelte ki, amely szerint az adóterhelés szintje 200-250 milliárd forinttal, a GDP 0,8 százalékával csökkenthető.

A járulékcsökkentő központú adóváltoztatás nettó hatása 200-250 milliárd forinttal mérsékli az adóterheket, az adóátrendezési hatása viszonylag csekély, növeli a foglakoztatást, gyorsítja a növekedést - jellemezte a Pénzügyminisztérium javaslatát, amelyet a leginkább támogathatónak ítélt Gyurcsány Ferenc.

A személyi jövedelemadó centrikus adóváltoztatás 420 milliárd forint adómegtakarítást hoz, jelentős adóátrendezés mellett, a foglalkozatásra semleges hatású.

A harmadik változat az úgynevezett bérbruttósításra épül és 250-300 milliárd forint adómegtakarítással jár, miközben a foglalkoztatást csökkenti és inflációs hatása van - hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását