2024. május 24. - Eszter, Eliza

Vita egy műszeradomány körül

Térítésmentesen kaphatott volna egy drága orvosi berendezést nemrég a nagykanizsai kórház, ám a főigazgató visszautasította azt - olvasható a Zalai Hírlap keddi számában. Az adományozóként feltüntetett Gyermekrák Alapítvány elnöke az MTI-nek azt mondta: n
2008. február 26. kedd 11:20 - Hírextra

A zalai napilapnak a Kanizsai Dorottya Kórház fül-orr-gégészeti osztályának orvosa mondta el, hogy az osztály számára azért lett volna fontos a hallásvizsgáló berendezés, mert a jelenlegi már kilenc éves és egyre gyakrabban hibásodik meg. Peszleg József szerint alapműszerről van szó, amely a halló- és egyensúlyozó ideg működési zavarainak és daganatainak diagnosztizálására alkalmas, egyúttal a csecsemők hallássérülése is megállapítható vele.

A szakorvos elmondta, hogy az alapítvány válaszlevelében azt írta: a kórház főigazgatója nem írta alá a befogadási nyilatkozatot, szerinte ugyanis nem ez a műszer a legfontosabb. Az orvosok nem értik, miért kellett egy közel 4 millió forintos adományt visszautasítani.

A lap megkereste Kovács József főigazgatót is, aki a nyilatkozatot azzal hárította el, hogy a téma a kórház belső ügye.

Az MTI érdeklődésére a Gyermekrák Alapítvány elnöke azt mondta: az alapítványhoz egy orvostól érkezett kérelem a műszer megvásárlására. Az alapítvány azonban kizárólag intézményeket támogat, ezért kértek megerősítést a nagykanizsai kórház főigazgatójától.

Balogh István szerint a főigazgató arról tájékoztatta őket, hogy jelen pillanatban erre a műszerre a kórháznak nincs szüksége. Van egy ugyanilyen berendezése az intézménynek, amit éppen nemrég javíttattak meg nagy összegért.

Ha már adományról van szó, a kórháznak más műszerekre lenne szüksége, de konkrét kérést egyelőre nem fogalmazott meg az intézmény irányítója - tette hozzá a Gyermekrák Alapítvány elnöke.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását