2024. április 27. - Zita

Meghosszabbítják az aprók begyűjtését

A nagy érdeklődésre való tekintettel március 9. vasárnapig tovább gyűjti az 1 és 2 forintos érméket a Máltai Szeretetszolgálat.
2008. február 26. kedd 18:18 - Hírextra

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat "Aprókból épül" elnevezésű, az 1 és 2 forintosok rászoruló családok javára történő gyűjtőakcióját március 9. vasárnapig folytatja a WestEnd City Centerben és az ország mintegy 350 Máltai Pontján, valamint a kampányba bekapcsolódott vállalatoknál és intézményekben. Mint ismeretes, az akcióba magányzemélyek és cégek mellett felsőoktatási intézmények (BMF, ELTE, KEE, KRF, MKE, PPKE) és közszolgáltatók (BKV, FŐTÁV) is bekapcsolódtak.

A Szeretetszolgálat felhívása nyomán komoly társadalmi aktivitást tapasztalt országszerte. Ezért, és támogatói javaslatára döntött az akció meghosszabbítása mellett. A március 9.-ig tartó gyűjtés lehetőséget biztosít a bekapcsolódásra azok számára is, akik ezután döntenek úgy, hogy ilyen módon is kiveszik részüket a jótékonykodásból.

A WestEndben kiállított Magyarország sziluett valóban aprókból épül. Az elmúlt két hét folyamán csak az oda ellátogatók 1-2 forintosaiból közel 4 millió forint gyűlt eddig össze. A gyűjtőbe folyamatos az érmék bedobálása, szüleik kiséretében kicsi gyerekek, fiatalok és idősebbek, magánszemélyek és cégek egyaránt adakoznak.

A Máltai Pontokon hasonlóan nagy érdeklődés tapasztalható, az ott leadott érmék összesítése jelenleg is folyik.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat továbbra is várja a jólelkű adakozók aprópénzeit. Mint ismeretes, az aprópénzek kereskedelmi forgalomban fizetőeszközként történő használata szombattól megszűnik. A Szeretetszolgálat az összegyűlt aprópénzt a látókörébe kerülő legrászorulóbb családok adekvát megsegítésére fordítja majd.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását