2024. május 17. - Paszkál

Kedvezményes koncertjegyek

Nyolcvan-kilencven százalékos kedvezménnyel kínál jegyet a 18 év alatti fiataloknak több, világsztár muzsikusokat bemutató koncertjére a Jakobi Koncertiroda - közölte Jakobi László az MTI-vel. "Szeretném, ha a Zeneakadémián több fiatal venne részt a hangv
2008. február 25. hétfő 16:09 - Hírextra
E belépőket az esti hangversenyekre az ifjú zenebarátok egy évben csak egy alkalommal vehetik igénybe. A jelentkezés feltétele, hogy a hangversenyen 2 személy vegyen részt, legalább egyikük kora 6 és 18 év közötti legyen. A jegyekhez a jelentkezés sorrendjében lehet hozzájutni, legkésőbb 2 nappal a koncert előtt.

A Nemzeti Kulturális Alap mellett a Magyar Villamos Művek támogatása teszi lehetővé a kedvezmény adását.

Rendelhető jegy Kirill Gerstein pénteki zongoraestjére, Szabadi Vilmos (hegedű) és Gulyás Márta (zongora) március 8-i koncertjére, Várjon Dénes március 11-i zongoraestjére, valamint a Budapesti Vonósok április 17-i koncertjére.

Kirill Gerstein műsorán Schubert, Csajkovszkij, Schumann és Busoni művei hangzanak el. A művész kiemelkedő hangversenyek sorát tartja világszerte, a legfoglalkoztatottabb művészek egyike.

1979-ben született Oroszországban, Voronyezsben, ahol az ország egyik speciális zeneiskolájába járt, dzsesszpianistaként is elismert. Európa-szerte tart szólóesteket, Budapesten kívül többek között Londonban, a Wigmore Hallban. Kamarazene estjei lesznek Stephen Isserlisszel és a Hagen trióval. A szezont a Salzburg Fesztivál keretében két koncerttel zárja, Schiff Andrással.

Szabadi Vilmos és Gulyás Márta koncertjén Franck, Debussy, Milhaud és Ravel művei szólalnak meg. Várjon Dénes Mozart-, Schumann-, Bartók- és Liszt-zongoradarabokat játszik. A Budapesti Vonósok együttese Drahos Béla vezényletével lép föl, Liszt-, Fauré-, Mozart- és Schumann-alkotásokat játszik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását