2024. április 26. - Ervin

Ez az ügy nem ügy" - állítja a kormánypárti polgármester

Elrendelték a nyomozást ismeretlen tettes ellen jogosulatlan gazdasági előnnyel való visszaélés címén annak a feljelentésnek alapján, amely a dombóvári polgármesteri hivatal ellen érkezett - közölte Magyar Pál Tolna megyei főügyész az MTI érdeklődésére hé
2008. február 25. hétfő 15:57 - Hírextra
A feljelentést, amely különféle bűncselekményeket sorol fel, feltehetően a dombóvári képviselő-testületi tagok tették, a nyomozást a vám- és pénzügyőrség folytatja le - mondta a főügyész.
A megyei napilap híre szerint hivatali visszaélésről, hűtlen kezelésről tettek feljelentést a Legfőbb Ügyészségen, ebben az szerepel, hogy pályázati közpénzeket, uniós támogatásokat hívtak le valótlan tartalmú nyilatkozatok segítségével.

A főügyész szerint a hivatali visszaélés - amennyiben megvalósult - három évnél régebben történt, így az már elévült.

Hozzátette: szakmailag a jogosulatlan gazdasági előnnyel visszaélés kategóriájába tartozhat az a cselekmény, amely szerint az önkormányzat a pályázathoz szükséges önerőt úgy biztosította, hogy egy napra átutalta, majd visszahívta az összeget.

Szabó Loránd, Dombóvár polgármestere az MTI megkeresésére elmondta: nem a hivatal pályázott, hanem két önkormányzati cég. Egyébként több szervezet is vizsgálta a pályázati önerő ilyetén igazolását, legutóbb a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.

Mindenhonnan azt a választ kapták vissza a lehetséges érintettek, az önkormányzati cégek vezetői, hogy ez az ügy nem ügy - ismertette.

Az ÁSZ-jelentés szerint amennyiben a támogatást nyújtó szervezetnek elegendő az önerő igazolásához egy bankszámla kivonat, akkor ez jogszerű - mondta Szabó Loránd.

A polgármester közölte: megítélése szerint "a feljelentés mögött politikai tartalom húzódik. A város jelenlegi fideszes országgyűlési képviselőjének próbálkozása ez, viszont elképzelhető, hogy ezzel az országgyűlési képviselő pont annak a személynek árt, aki a hírek szerint a lehetséges utódja. Akiről szó van, a személye a szóban forgó ügyhöz köthető."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását