2024. április 23. - Béla

Bill Gates a számítógépek jövőjéről

A billentyűzet nélküli, érintőképernyővel és hanggal vezérelt számítógépezésben látja a jövőt Bill Gates, a Microsoft elnöke. Gates egy pittsburghi fórumon azt jósolta: a billentyűzet elsorvadásra van ítélve, a felhasználók egyre inkább érintőképernyő
2008. február 25. hétfő 17:31 - Hírextra
A Microsoft elnöke - aki júliusban vonul vissza a szoftverbirodalom napi ügyeinek irányításától - búcsúkörútjának egy állomásán kijelentette: cége erre az egyelőre még csak feltételezett fejlődési irányra fog koncentrálni.

Várakozása szerint 5 éven belül már több olyan internetes keresés lesz, amelyre a felhasználók hanggal adnak utasítást. Kifejtette, hogy az ezt lehetővé tevő és számos tudományágban, például a biológiában és a csillagászatban már ma is működő szoftvert még tökéletesebbé kell tenni.
A számítógépguru korábbi jóslatai nem minden tekintetben váltak be. 1997-ben például még azt vizionálta, hogy 10 éven belül olyan fejlettségi fokot érnek el a beszédfelismerő programok, hogy azok válnak az alapvető parancsbeviteli eszközökké.

A Microsoft által kifejlesztett Surface (Felület) technológiájú számítógéppel egy 76 centiméter képátlójú vízszintes érintőképernyőn keresztül lehet kommunikálni. A gépet 5-10 ezer dollár közötti áron fogják forgalmazni.

Az 58 éves Robert Gates július után is megtartja Microsoft elnöki címét, de már csak jótékony célú tevékenységekkel kívánja tölteni az idejét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását