2024. április 25. - Márk

Oszlató rendőrökről dönt az OVB

Népszavazásra kerülhet az a kérdés, hogy nemzetközi büntető törvényszék elé álljanak-e a törvénytelen oszlatásokat elkövető rendőrök, valamint feletteseik és a tevékenységüket támogató kormányzati tisztviselők, ha az OVB jóváhagyja a kezdeményezést - érte
2008. február 24. vasárnap 12:40 - Hírextra

A kérdésben néhány magánszemély kezdeményezett népszavazást, s a javaslatról jövő kedden, délután öt órakor tárgyal nyilvános ülésen az Országos Választási Bizottság.

 A kezdeményezők azt szeretnék elérni, ha az ENSZ Biztonsági Tanácsa által felállított Nemzetközi Büntető Törvényszék vizsgálná, illetve vonná felelősségre azokat a rendőröket, illetve feletteseiket, akik Magyarországon emberiség elleni bűntetteket követtek el a polgári lakosság ellen, vagy erre utasították beosztottaikat, illetve bűnpártoló módon támogatták ilyen cselekmények elkövetését. Ha az Országos Választási Bizottság nem talál kifogást, várhatóan hitelesíti az országos ügydöntő népszavazást kezdeményező aláírásgyűjtő íveket.

Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását