2024. április 30. - Katalin, Kitti

Megdöbbentő: a rendőrség sok 10 millióval támogatja az m1 sorozatát

Több mint ötvenmillió forinttal támogatja a rendőrség és a pénzügyőrség az m1-en lassan fél éve szerény sikerrel futó Tűzvonalban című sorozatot - értesült a HavariaPress. A köztévén futó, rendőrségi témájú sorozat legutóbbi adásának nézőszáma még a 600 e
2008. február 24. vasárnap 08:35 - Hírextra
Ez a nézőszám a teljes lakosságot tekintve igen alacsony nézettségnek számít; ennél még az azonos csatornán futó bűnügyi magazinműsor, a Kék Fény átlagos nézettsége is jóval magasabb. A filmsorozatnak nyújtott támogatás tényét a rendészeti tárcánál elismerték, sőt kiderült, ők is nyújtottak több mint hétmillió forintos támogatást a sorozathoz. Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint - írásos megállapodás alapján - 2007-ben 9 millió 960 ezer forinttal támogatták a sorozatot, és ez évben várhatóan még tízmilliót utalnak át a sorozatot készítő FilmArt Kft. részére. A Vám- és Pénzügyőrség a hasonló mértékű pénzbeli támogatáson felül kommandós felszerelést, járműveket, és statisztaként a Merkur bevetési egységet is a produkció rendelkezésére bocsájtotta. A forgatásból eredő többletköltségeket, a rendőrséghez hasonlóan ők is saját büdzséjükből állták. A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének főtitkára elmondta: eltúlzottnak tartja, hogy a szaktárca és rendészeti szervek ilyen jelentős támogatást nyújtsanak egy filmsorozat elkészítéséhez, aminek - álláspontja szerint - nincsen közvetlen hozadéka. Szima Judit szerint ezt az összeget számos más, fontosabb célra költhették volna, például a határőrökből lett rendőrök lőkészségének javítására, ami által akár elkerülhető lehetett volna a két héttel ezelőtti esztergomi rendőrgyilkosság is. A szakszervezet információi szerint tavaly a rendőrségen több lövészeti gyakorlat is elmaradt pénzhiány miatt.
Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását