2024. május 2. - Zsigmond

Háromezren szavaznak a külképviseleteken

Várhatóan több mint háromezren voksolnak majd a március 9-iki háromkérdéses népszavazáson a külképviseleteken; közülük a legtöbben, majdnem négyszázan Londonban adják le szavazatukat.Az Országos Választási Iroda (OVI) világhálós honlapján közzétett, vasár
2008. február 24. vasárnap 12:50 - Hírextra

A külképviseleti névjegyzékbe vétel határideje pénteken délután négy órakor járt le, a választók eddig jelezhették, hogy március 9-én más állam területén tartózkodva is szavazni kívánnak. A pénteki határidő jogvesztő, így már nincs lehetőség arra, hogy bárki a külképviseleti névjegyzékbe vetesse magát.

A 96 külképviseleti szavazóhely egyetlen szavazókörnek számít; a belföldi szavazókörök száma pedig 10.951. A választásra jogosultak száma 8 millió 56 ezer, közülük 3 ezren jelezték péntekig, hogy külföldön kívánnak élni választói jogukkal.

A legtöbben, 399-en Londonban, 268-an Brüsszelben, valamint 159-en Rómában járulnak majd az urnákhoz. Száz feletti szavazó jelezte még, hogy Bécsben, Münchenben, Párizsban, Dublinban és Szarajevóban adja le voksát.

Egyetlen szavazót várnak majd Brazíliavárosban, Buanos Airesben, Damaszkuszban, Hanoiban és Szöulban.

Az adatokban nagyságrendi változás már nem várható.
A külképviseleti szavazókörökbe nem az Állami Nyomdában kinyomtatott szavazólapok kerülnek; csak a biztonsági elemekkel ellátott íveket küldik ki a követségekre. A külképviseleten dolgozók feladata lesz majd, hogy a biztonsági ívekre (az előző országgyűlési választásokra beszerzett) különleges gépekkel rányomtassák a kérdéseket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását