2024. május 5. - Györgyi

"A filmek az én gyermekeim"

Nyakó Júlia, Franco Nero és Egyed Attila főszereplésével november 6-án mutatják be a magyar mozik Almási Tamás rendező Márió, a varázsló című filmjét. A film bemutatója alkalmából az InfoRádiónak Franco Nero nyilatkozott.
2008. november 6. csütörtök 07:47 - Hírextra
Kit alakít a Márió, a varázsló című filmben?

Máriót alakítom, de a film egy nőről, Veráról szól, aki megszállottan rajong Márióért. A történet 1990-ben játszódik, Márió egy kis magyar faluban cipőgyárat alapít. Az egész falu a cipőgyárba megy dolgozni, köztük Vera is, aki alkoholista férje mellett nagyon szürke életet él. Mikor megismeri Máriót, aki mindenkivel nagyon kedves, Vera azt hiszi, hogy a férfi szerelmes belé. Saját világot teremt köré, és az őrülete tovább fokozódik, mikor már akkor is látja Máriót, amikor a férfi nincs is ott. Mindez tragikus végkifejlethez vezet.

Hogy került kapcsolatba az alkotókkal, miért vállalta el a szerepet?

Korábban, mikor Magyarországon dolgoztam, mindig Garami Szilvia volt a tolmácsom. Szilvia egy nap említette, hogy a testvére producer, és szívesen dolgozna velem. Egy évvel ezelőtt elküldte nekem a film forgatókönyvét, és megkérdezte, eljátszanám-e Mariót, amit én elvállaltam. Mondta, hogy olasz partnert keresnek a filmhez, így úgy döntöttem, hogy producerként is beszállok a filmbe. A fő indoka, hogy elvállaltam a szerepet, mert producerként tetszett a történet.

Pályafutása során olyan sztárokkal dolgozott, mint Antony Quinn, Richard Harris, Claudia Cardinale vagy Vanessa Redgrave, akivel két évvel ezelőtt össze is házasodtak. Eddigi munkásságnak milyen emlékezetes pillanataira gondol vissza szívesen?

Ha megkérdeznek egy anyát, hogy melyik a kedvenc gyermeke, azt fogja mondani, mindet ugyanúgy szereti. A filmek az én gyermekeim. Mindegyiket szeretem, a jókat is, a rosszakat is, mert mind az életem része. Sokat kaptam a mozitól; dolgozhattam a legjobb színészekkel és a legjobb rendezőkkel, több mint 100 országban járhattam, ez ennek a magyarázata.

Mint említette, a film egyik producere is egyben. Milyen nemzetközi tervei vannak a Márió, a varázslóval?

Egy fantasztikus nagy premiert tervezek Róma legjobb filmszínházában, az Embassyben november 24-én. Közel 700 meghívottunk van az olasz köztársasági elnöktől színészeken, rendezőkön át producerekig. Négy nappal később a filmet egész Olaszországban bemutatják.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását