2024. április 23. - Béla

Mona Lisa fiú volt

Ötéves korában elpusztult Lisis, a lett államfő házinyula. Valdis Zatlers kedvence csak hét hónapig élvezhette az elnöki rezidencia kényelmét. Az elnöki família "igazi családtagot" veszített el, és csak az vigasztalhatja őket, hogy élete utolsó szakaszába
2008. február 22. péntek 11:00 - Hírextra
Az elnöki nyúl ugyanis annyira jól nevelt és tiszta volt, hogy nem kellett ketrecben tartani - áll a Balti Hírszolgálat (BNS) jelentésében.

Lisis pályafutása fordulatokban gazdag volt; egyszerű nyúlból hirtelen Lettország elsőszámú háziállata lett, kiskorában pedig identitásválságon ment keresztül, mert gazdái nősténynek gondolták és a Mona Lisa nevet adták neki. Utódja egy kóbor macska lehet, amelyet karácsonykor fogadott be az elnök családja.

Valdis Zatlerst tavaly május végén választotta államfővé a lett országgyűlés. Korábban a rigai baleseti kórház igazgatója volt. A rendkívül népszerű Vaira Vike-Freibergától, Kelet-Európa első női elnökétől vette át a jórészt ceremoniális jelentőségű tisztséget.

A politikai életben mindaddig teljesen ismeretlen 52 éves orvost egyébként sok bírálat ért, miután nyilvánosan beismerte: hálapénzt fogadott el betegeitől, és eltitkolt jövedelme miatt az adóhatóság megbüntette. Tartozását még hivatalba lépése előtt rendezte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását