2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Két kvótát várunk az ökölvívóktól

Két kvóta megszerzését várja a magyar ökölvívó-válogatottól Balzsay Károly szövetségi kapitány a hétfőn kezdődő pescarai olimpiai kvalifikációs tornán.
2008. február 22. péntek 14:40 - Hírextra
A szakember a tatai edzőtáborozás végén elégedetten beszélt versenyzői állapotáról, ami szerinte bizakodásra ad okot az első kontinentális kvótaszerző viadal előtt.

"Nyugodtan mondhatom, hogy jó állapotban vannak a fiúk, az utolsó edzéseken mindenki remekül mozgott, ráadásul a súlyokkal sincs semmi probléma" - nyilatkozta az MTI-nek a szakvezető. "Azt gondolom, hogy mindenkinek van esélye a sikerre, igaz, kinek nagyobb, kinek kisebb. Megpróbáltunk minden esetre felkészülni és ha kell, bármelyik bokszolónk az első perctől az utolsóig végigüti a meccseket."

A kvótás remények mindenkinél élnek, de természetesen vannak, akikkel szemben nagyobb az elvárás.

"Nem meglepetés, hogy az esélyesek sorában Bedák Pál (48 kg) és Káté Gyula (64) az elsők. Mindketten bizonyítottak már és nagy csalódás lenne, ha valamelyikük nem lehetne ott Pekingben. Pali remek erőben van, Gyula pedig egyenesen a falon is átment itt Tatán" - folytatta a Balzsay. "Nehéz kiemelni bárkit is, de meg kell említenem Szili Istvánt (75 kg), aki nagyon egyben van, a múlt héten többek között a német bajnokot is legyőzte, persze nála mindig kérdés, hogy mit hoz ki magából nagy versenyen. A vb-negyeddöntős Darmos Józsefnek (91) pedig úgy kell nekimenni a versenynek, mint egy világbajnokságnak és akkor nem lesz baj."

Az olimpiára eddig egyedül Szellő Imre (81 kg) kvalifikálta magát, így a pescarai versenyen 10 súlycsoportban lesz magyar öklöző. A viadalon hét kategóriában (48 kg, 51, 60, 64, 81, 91, +91) az első kettő, míg a további négyben (54, kg, 57, 69, 75) az első három jut ki Pekingbe, így az utóbbi súlycsoportokban bronzmérkőzéseket is rendeznek.

Az európai bokszolók számára ezt követően már csupán egyszer, az áprilisi athéni kvalifikációs tornán lesz lehetőség a kvóta megszerzésére.
A magyar csapat:

48 kg: Bedák Pál
51: Kalucza Norbert
54: Oltványi Dávid
57: Mihály János
60: Varga Miklós
64: Káté Gyula
69: Harcsa Norbert
75: Szili István
91: Darmos József
+91: Kurtucz Csaba
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását