2024. május 2. - Zsigmond

Idén is SZÉP

A tavalyi esztendőhöz hasonlóan idén is folytatódik a Szűréssel az életért program - mondta el Budai Bernadett kormányszóvivő pénteken Budapesten.
2008. február 22. péntek 13:50 - Hírextra
Idén öt nagyvárosba és 16 településre jutnak el az ÁNTSZ szakemberei, hogy az érdeklődőknél elvégezzék az ingyenes szűrővizsgálatokat február és március között. Lehetőség nyílik vércukor-, vérnyomás- és koleszterinszint-mérésre, hallás- és látásvizsgálatra, bőrrák szűrésére, valamint vérvizsgálattal prosztatarák szűrésére is, továbbá különböző kardiovaszkuláris megbetegedéseket előrejelző tünetek feltárására.

Március 1-jén Nyíregyházán, 2-án Szombathelyen, 16-án Szolnokon, 22-én Veszprémben és 30-án Budapesten, továbbá Vácon, Dunaújvárosban, Gyulán, Makón, Kiskunfélegyházán, Dombóváron, Komlón, Marcaliban, Ajkán, Komáromban, Dunaharasztiban, Jászberényben, Hatvanban, Fehérgyarmaton, Szerencsen és Szigetváron várják azokat, akik a különböző szűrővizsgálatokon szeretnének részt venni.

Budai Bernadett beszámolt arról, hogy sikeres volt a kormány által tavaly meghirdetett szűréssorozat. Tavaly ősszel hét nagyvárosba jutottak el a programmal, amelyen 60 ezren vettek részt, 150 ezer szűrővizsgálatot végeztek el.

Statisztikai adatokat említve a kormányszóvivő elmondta: minden mások látogató a koleszterinszintjére volt kíváncsi, 65 százalékuk a vércukorszintjét mérette meg, 57 százalékuk szemészeti vizsgálaton vett részt.

A tavaly elindított programsorozattal a kormány célja az volt, hogy felhívja a lakosság figyelmét a megelőzés fontosságára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását