2024. május 4. - Mónika, Flórián

Szingapúr rendezi az ifjúsági olimpiát

Szingapúr rendezi meg 2010-ben az első ifjúsági olimpiát, amelynek lebonyolítására Debrecen is jelentkezett. A délkelet-ázsiai metropolisz 53-44-re nyert Moszkva ellen a Nemzetközi Olimpiai Bizottság lausanne-i szavazásán.
2008. február 21. csütörtök 14:48 - Hírextra

A 4,5 milliós városállam még sosem volt több sportágat érintő világverseny házigazdája, és bennfentesek szerint az döntött a javára, hogy - utolsó riválisával szemben - nincs sok esélye "felnőtt" játékoknak otthont adni.

A később négyévente sorra kerülő nyári korosztályos seregszemlén mintegy 3500, 14 és 18 év közötti fiatal verseng 26 sportágban. A 75 millió dolláros költségvetésű fesztivál 24 helyszínen zajlik majd, melyek közül 19 már elkészült.

A két város mellett Athén, Bangkok, Torino, Guatemalaváros, Kuala Lumpur, Poznan és Debrecen jelezte rendezési szándékát. Az első körből Athén, Bangkok, Moszkva, Szingapúr és Torino jutott tovább, majd idén januártól már csak az orosz főváros és a későbbi győztes maradt versenyben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását