2024. április 29. - Péter

Karsai: Nem sértettek meg

Karsai József nem ért egyet azzal, hogy a vele készített interjú hangneme miatt Bánó András nem vezetheti a jövőben az MTV Nap-kelte című műsorát. A szocialista országgyűlési képviselő az MTI-nek küldött csütörtöki közleményében felháborodását fejezte ki
2008. február 21. csütörtök 11:15 - Hírextra

"Kijelentem, hogy engem Bánó András a Kereszttűz műsorában semmilyen formában nem sértett meg. Nem tett semmi olyan utalást, ami akár a politikai, akár a személyi jogaimat sértette volna" - hangsúlyozta.

Mint írta, a riporter dolga az, hogy feltegye kérdéseit, a képviselőnek pedig válaszolnia kell arra a legjobb tudása szerint.

Közölte, úgy látja, a Bánó Andrással szembeni eljárás súlyosan sérti a sajtószabadságot, és "alkalmas lehet arra, hogy megfélemlítse az egész magyar sajtót, minden újságírót".

Karsai József azt kérte az MTV Etikai Bizottságától, vizsgálja felül állásfoglalását, és a sajtószabadság érdekében változtassa meg döntését, ellenkező esetben veszélybe kerülhet minden televíziós politikai műsor.

A csütörtöki Népszavában megjelentek szerint a döntést Dobos Menyhért, az MTV közéleti igazgatója hozta meg, miután a műsorvezető ellen etikai panaszok merültek fel.

A vizsgálat indoklása szerint Bánó András Karsai József szocialista országgyűlési képviselővel "indulatosan" beszélt az egészségbiztosítási reform kapcsán, a másik esetben pedig "érzelmektől túlfűtött" volt, amikor Tarlós Istvánnal, a Fidesz népszavazási kampányának irányítójával készített interjút.

Bánó András a lapnak nyilatkozva érthetetlennek nevezte a döntést.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását